Weer begonnen! Weer begonnen!
De catechisaties zijn weer begonnen. Fijn om jullie weer te ontmoeten rondom de Bijbel met een potje ‘Plof’ of zelfs een zelfgemaakte kwarktaart!
De eerste keer hebben we samen nagepraat over de dienst van de zondag daarvoor: Martha en Maria. Martha die net zo druk is als wij. Maria zit aan de voeten van de Heer. Zit ze te luieren? Dat lijkt misschien zo, maar er is in werkelijkheid toch meer aan de hand. Ze heeft contact met de Heer. Ze luistert naar Hem. Dáár neemt ze tijd voor. Mooi om samen door te praten hoe jullie ook van zulke momenten hebben of meer kunnen beleven. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Of in de kerkdienst. Maar dan is voor jullie wel belangrijk dat de preek begrijpelijk is. Sommigen van jullie hadden ontdekt dat meeschrijven met de preek (kernwoorden) trouwens enórm goed helpt om je aandacht erbij te houden!
Over de tijden van de catechisatie zijn we nog even in overleg met elkaar. Voor sommigen passen de aangegeven tijden niet zo goed. Al zal het misschien niet voor iedereen helemaal gaan lukken, we proberen de tijden zo te kiezen dat het voor zoveel mogelijk jongeren goed past.
Ds. Theunisse
terug