Verlangen Verlangen
Waar verlang jij naar? Vakantie! Weekend! Zon, zee, strand! Het was soms even nadenken, maar iedereen wist wel een verlangen op het bord te schrijven met de ‘doorgeefstift’.
Daarna eens even verder gekeken in de Bijbel. Waar verlangen mensen naar? Eten, drinken, kleding, geld, feesten, noem maar op. Als dát onze diepste verlangens zijn, is de Bijbel er niet positief over.
De Bijbel wijst ons op betere verlangens: verlangen naar waarheid, zuiverheid, eerlijkheid en goedheid. Verlangen naar verlossing van God. Naar God zelf.
Wat je verlangt, gaat je hart vervullen. Het gaat je vormen. Het is dus best belangrijk om goed op je verlangens te letten. En ze vooral op God en op het goede te richten. Dan zal Hij je hart vervullen!
Bij dit thema lazen we Psalm 63. David verlangt naar God. Het was het Focusthema voor de eeuwigheidszondag. Mooi, de verbinding tussen de catechisatie en de kerkdienst.
Intussen komt de Kerstvakantie ook dichterbij. Bij deze alvast voor op de kalender: op 23-24 en 30-31 december is er geen catechisatie.
Ds. Theunisse
terug