Vakantiebijbelfeest 2020 -> 2021 Vakantiebijbelfeest 2020 -> 2021
Update 15 oktober: In verband met de aangescherpte corona-maatregelen zal het Vakantiebijbelfeest niet doorgaan in de herfstvakantie. De organisatie denkt na over verplaatsing naar het voorjaar van 2021.
=====
Verveel jij je wel eens in de vakantie? Daar hebben we voor de herfstvakantie een hele goede oplossing voor! Kom gewoon gezellig, mét zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes, naar het Vakantiebijbelfeest op woensdag 21 én donderdag 22 oktober van 9.30-12.00. Ja, je leest het goed: dit jaar mag je zelfs twee keer komen! Het thema is dit jaar: Duik erin! Het is in de herfst natuurlijk veel te koud om het water in te duiken, maar na het VBF weet jíj dat je ook nog ergens anders in kunt duiken! Kijk op de film.

Nog meer goed nieuws voor tieners van de leeftijd van de Benjaminclub (9-12): voor jullie is er een speciaal tienerprogramma op dinsdagavond 20 oktober van 18.30-20.00!

Let op: dit jaar is het Vakantiebijbelfeest niet in de Boerderij maar in een witte tent op het grasveld naast de kerk (aan de kant van de Dorpstraat). Kleed je dus lekker warm! Enne… lust je trouwens wel pannenkoeken…?Dan mag je donderdag nog iets langer blijven 😊

Meer informatie.

 
Vakantiebijbelfeest 2019 Vakantiebijbelfeest 2019
Dit jaar organiseren wij weer Vakantie Bijbel Feest. Het feest is voor alle kinderen van groep 1 t/m 8. Het maakt niks uit of je nu wel of niet wat van de Bijbel weet, iedereen is welkom! We hebben een super leuk programma klaar liggen! Deelname is kosteloos.

Het thema van het Vakantie Bijbel Feest is ‘SchatRijk!’. Een schat kan ook iets zijn wat jou herinnert aan een bijzonder moment wat je ooit hebt beleefd.. Dat heeft dan extra veel waarde! Ook Bram en Britt zijn dit jaar weer van de partij! Ze snappen alleen nog he-le-maal niet hoe een ‘gewone’ steen nou een schat kan zijn… Samen met hen gaan we ontdekken dat schatten je ook iets kunnen laten zien van God! Doen jullie mee?


Wanneer?

Woensdag 23 oktober 2019 van 9.15 tot 15.00

Voor wie?

Voor kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool.

Waar?

De Boerderij Tullekensmolenweg 22, Beekbergen

Aanmelden hoeft niet!

Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Als je allergieën hebt of er iets anders bijzonders is waar we rekening mee kunnen houden dan horen we dat wél graag van te voren via famtheunisse@kliksafe.nl of 055 843 69 71.

Het programma

Aan de hand van het thema SchatRijk gaan we liedjes zingen, krijgen kinderen een toneelstukje te zien, horen ze een Bijbelverhaal, gaan we knutselen en hele leuke spelletjes/activiteiten doen. Ook krijgen de kinderen een heerlijke lunch.

Meer informatie Wilt u meer weten over het Vakantie Bijbel Feest of wat afstemmen? Mail naar famtheunisse@kliksafe.nl of 055 843 69 71

PKN Beekbergen

Het Vakantie Bijbel Feest is een initiatief van de Hervormde Gemeente Beekbergen (PKN). Elke zondag worden er in de Oude Kerk in Beekbergen om 10.00 en 19.00 kerkdiensten gehouden, in de ochtenddienst is er ook een kindernevendienst. Ook daar ben je van harte welkom!

 
12 stenen 12 stenen
Ik vind het VBF leuk, omdat je daar gaat knutselen en spelletjes doet. Je gaat hamburgers eten en er zijn leuke kinderen om mee buiten te spelen. Het thema was “Schatrijk”.
Het verhaal was heel leuk, want ze gebruikten stok in het verhaal. Het ging over 12 stenen en toen gingen ze een verhaal vertellen.

En het verhaal ging over heel ver in de geschiedenis. Toen het volk Israël nog in Egypte woonde. En door de woestijn trokken, daar waren ze wel 40 jaar! Zo, dat zou ik niet vol kunnen houden. En ze trokken door de Jordaan; dat er een pad in de Jordaan was. En dat ze daar de 12 stenen hadden gepakt. Zo herinneren ze zich steeds aan dat grote verhaal.

Het VBF was op het laatst heel leuk, want we gingen een soort speurtocht doen. En we moesten helemaal van de Boerderij naar Het Hoogepad en weer terug. En op het allerlaatst kreeg iedereen een speeltje mee; het was een zaklamp. Rhodé Theunisse
 
De goede Herder De goede Herder
Journaliste Petra Pennelikker vereerde het vakantiebijbelfeest 2018 in de Boerderij met haar bezoek. Ze had een belangrijke opdracht van haar baas: om te voorkomen dat ze nu echt ontslagen zal worden zal ze nu echt een goed artikel moeten schrijven. En daar hebben de kinderen uit Beekbergen en Lieren haar goed bij geholpen! Want juf Anja vertelde wel een mooi verhaal over een herder die op zoek ging naar dat ene schaapje wat kwijt was, maar Petra Pennelikker snapte niet wat dat nou met Jezus te maken zou hebben. Gelukkig wisten Bram en Britt dat met behulp van de kinderen haar wel uit te leggen; “Jezus is de Herder en Hij zorgt voor Zijn schapen. En de schapen zijn wij” zegt Rhodé.

“De rest van de dag gingen we knutselen en allemaal spelletjes doen. En van al die spelletjes kon je een puzzelstukje verdienen en aan het eind moest je de puzzel maken en zag je een plek waar je de schat moest zoeken waar de snoep-schatkistjes inzaten, die mochten we opeten. De spelletjes deden we bij de schaapskooi in Loenen. Ik weet niet wat ik het leukste vond aan de dag, ik vond alles wel leuk.”

“Wat ik geleerd heb op het VakantieBijbelFeest? Samenwerken en een Bijbeltekst over dat een goede herder zijn leven geeft voor de schapen. En we aten een lekker broodje hamburger tussen de middag, die 2 mannen van de Albert Heijn kwamen bakken.”

Dankjewel iedereen voor de voorbereiding, klaarzetten, het spelen van het toneelstuk, helpen op de dag, fotograferen, hamburgers bakken, chauffeuren en weer opruimen! Fantastisch dat we 34 kinderen een leuke dag konden geven én ze allemaal hebben geleerd dat we een goede Herder in de hemel hebben die Zijn leven voor ons heeft gegeven!
 
Vakantiebijbelfeest Vakantiebijbelfeest
In de herfstvakantie is het alweer zover! Op woensdag 24 oktober 2018 zijn alle jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd welkom op het Vakantiebijbelfeest in De Boerderij, Beekbergen. Ook dit jaar wordt het weer één groot feest! We zijn dit jaar dingen kwijt en gaan samen op zoek. Ben jij ook wel eens iets kwijt? Je stoere bestuurbare auto of je mooiste barbiepop? En ga je het dan zoeken? Samen gaan we luisteren naar een Bijbelverhaal hierover. Ook gaan we zingen, knutselen en spelletjes doen, ben jij er ook bij? Om 09.15 uur staan de deuren open en om 09.30 uur gaan we beginnen. Om 15.00 uur is het feest weer afgelopen. Wij hebben er zin in! Tot dan!
 
Aan tafel! Aan tafel!
Donderdag 20 oktober 2016 gingen we met de kinderen van het VakantieBijbelFeest aan tafel! 'Samen aan tafel' was het thema van deze vreugdevolle dag. Jezus nodigt ons uit bij Hem aan tafel te gaan en als we op die uitnodiging ingaan worden we echt blij! We keken naar een vrolijk toneelstuk waarin kinderen een feestmaal wilden organiseren en bedachten wie ze wilden uitnodigen. Daarna luisterden we naar het verhaal over Zacheus die met Jezus aan tafel mocht.
Samen organiseerden we, aan het eind van de dag, een high tea voor alle ouders en geïnteresseerden. We hebben hapjes, schorten en etagere's gemaakt en 's middags spelletjes gedaan! Het was weer een feest!
 
God als Architect: Bouwen maar! God als Architect: Bouwen maar!
Wat een feest dat VakantieBijbelFeest 2015!! De kinderen hebben genoten van een prachtige dag in de herfstvakantie. Het thema van die dag was ‘bouwen’. De dag startte met een toneelspel van Harro en Katja. Katja is een voorman van een bouwbedrijf en Harro de Helper komt stage bij haar lopen. Harro vindt het allemaal best lastig en heeft de hulp van alle kinderen ingeschakeld om samen met hem te gaan bouwen. En dat hebben de kinderen fantastische gedaan! Na dit prachtige toneelspel werd het verhaal van de Barmhartige Samaritaan verteld. Het verhaal uit de Bijbel werd verteld met daarnaast een ‘spiegelverhaal’. Wie komt jou helpen wanneer jij het moeilijk hebt? Aansluitend hebben de kinderen een mooie Bijbeltekst aangeleerd gekregen en een lied. Deze hebben we onlangs in de kerk met de kinderen van het VakantieBijbelFeest gezongen.

De kinderen hebben vervolgens een prachtig vogelhuisje gebouwd en een knikkerbaan. Het bouwen ging zelf tijdens de lunch nog door, welke John Westerik van de AH in Beekbergen heeft verzorgd.

Het middagprogramma bestond uit verschillende onderdelen die horen bij het thema. De kinderen mochten van grote stukken karton echte huizen bouwen, niet één maar wel 7. Uiteraard moest er ook geoefend worden met de hamer en spijkers en was er een spel wie het eerst de lamp aan kreeg m.b.v. verlengsnoeren.

Zoals de kinderen deze dag aan het bouwen zijn geweest, zo bouwt God ook. Als een Architect maakt God de wereld, zorgt voor contact met ons zoals contact bij elektriciteit. Maar God is er ook om te repareren wanneer het niet helemaal goed is gegaan.
 
Wij als leiding kijken terug op een fantastische mooie dag voor en met de kinderen. We willen alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet tijdens deze dag!
Met vriendelijke groet namens de leiding van het VakantieBijbelFeest,
Martine Theunisse, Gerda Heidema, Marije Ooms, Nienke Schraa, Marleen Hendriks en Helma Hendriks
 
VakantieBijbelFeest! VakantieBijbelFeest!
In de herfstvakantie is het alweer zover! Op woensdag 21 oktober zijn alle jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd welkom op het Vakantiebijbelfeest in de Hoge Weye. Ook dit jaar wordt het weer één groot feest! We zijn dit jaar op de bouwplaats, waar ieder huis een bouwer heeft, maar God de bouwer van alles is. Samen zullen we weer luisteren naar een mooi Bijbelverhaal, zingen, knutselen en spelletjes doen. Bouw jij dit jaar mee aan de bouwplaats op het vakantiebijbelfeest? Om 09.15 uur staan de deuren open en om 09.30 uur gaan we beginnen. Om 14.30 uur is het feest weer afgelopen. Wij hebben er zin in! Tot dan
 
Vakantiebijbelfeest Vakantiebijbelfeest
In de herfstvakantie is het alweer zover! Op woensdag 24 oktober zijn alle jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd welkom op het Vakantiebijbelfeest in De Boerderij, Beekbergen. Ook dit jaar wordt het weer één groot feest! We zijn dit jaar dingen kwijt en gaan samen op zoek. Ben jij ook wel eens iets kwijt? Je stoere bestuurbare auto of je mooiste barbiepop? En ga je het dan zoeken? Samen gaan we luisteren naar een Bijbelverhaal hierover. Ook gaan we zingen, knutselen en spelletjes doen, ben jij er ook bij? Om 09.15 uur staan de deuren open en om 09.30 uur gaan we beginnen. Om 15.00 uur is het feest weer afgelopen. Wij hebben er zin in! Tot dan!