God als Architect: Bouwen maar! God als Architect: Bouwen maar!
Wat een feest dat VakantieBijbelFeest 2015!! De kinderen hebben genoten van een prachtige dag in de herfstvakantie. Het thema van die dag was ‘bouwen’. De dag startte met een toneelspel van Harro en Katja. Katja is een voorman van een bouwbedrijf en Harro de Helper komt stage bij haar lopen. Harro vindt het allemaal best lastig en heeft de hulp van alle kinderen ingeschakeld om samen met hem te gaan bouwen. En dat hebben de kinderen fantastische gedaan! Na dit prachtige toneelspel werd het verhaal van de Barmhartige Samaritaan verteld. Het verhaal uit de Bijbel werd verteld met daarnaast een ‘spiegelverhaal’. Wie komt jou helpen wanneer jij het moeilijk hebt? Aansluitend hebben de kinderen een mooie Bijbeltekst aangeleerd gekregen en een lied. Deze hebben we onlangs in de kerk met de kinderen van het VakantieBijbelFeest gezongen.

De kinderen hebben vervolgens een prachtig vogelhuisje gebouwd en een knikkerbaan. Het bouwen ging zelf tijdens de lunch nog door, welke John Westerik van de AH in Beekbergen heeft verzorgd.

Het middagprogramma bestond uit verschillende onderdelen die horen bij het thema. De kinderen mochten van grote stukken karton echte huizen bouwen, niet één maar wel 7. Uiteraard moest er ook geoefend worden met de hamer en spijkers en was er een spel wie het eerst de lamp aan kreeg m.b.v. verlengsnoeren.

Zoals de kinderen deze dag aan het bouwen zijn geweest, zo bouwt God ook. Als een Architect maakt God de wereld, zorgt voor contact met ons zoals contact bij elektriciteit. Maar God is er ook om te repareren wanneer het niet helemaal goed is gegaan.
 
Wij als leiding kijken terug op een fantastische mooie dag voor en met de kinderen. We willen alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet tijdens deze dag!
Met vriendelijke groet namens de leiding van het VakantieBijbelFeest,
Martine Theunisse, Gerda Heidema, Marije Ooms, Nienke Schraa, Marleen Hendriks en Helma Hendriks
terug