Gezinsdienst 1e Pinksterdag Gezinsdienst 1e Pinksterdag
Beste (ouders van) jongens en meisjes,

Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie blij dat jullie weer om de dag naar school kunnen? En hoe is het voor jullie om de kerkdiensten via een computerscherm mee te maken? Toch wel wat vreemd, hè. Het zou fijn zijn als we weer echt naar de kerk kunnen. Dan kun je ook andere mensen weer eens zien.

Op 1e Pinksterdag (31 mei) hebben we weer een gezinsdienst. Ik wil ook echt weer een moment met jullie hebben in de dienst. Hoe gaan we dat doen? Ik heb een plan: Ik wil jullie vragen om van tevoren een foto van jezelf te maken en mij te mailen. Maar niet zomaar een foto, een foto met iets erbij. Je weet misschien wel dat op het Pinksterfeest 3 wonderlijke dingen gebeurden: Met de uitstorting van de Heilige Geest was er een geluid van harde wind, er waren vlammen op de hoofden en de discipelen spraken in allerlei talen.

De opdracht is: maak een foto van jezelf mét één van deze tekenen. Bijvoorbeeld met een harde ventilator die je haren laat wapperen (wind). Of een foto van jou bij een vuurtje (vlammen). Of met een woordenboek in je handen (talen). Of op nog andere manieren. Verzin maar iets leuks. Maar wel met één van deze tekenen! Want het is tenslotte Pinksterfeest.

Mail de foto’s uiterlijk zaterdagmiddag 30 mei 17.00 uur naar mij. Ik zal ze dan op het Pinksterfeest in de kerkdienst laten zien: mooi de tekenen van Pinksteren. Én fijn voor de vele gemeenteleden: dat zij jullie weer eens kunnen zien! (Als je het echt heel vervelend vindt om zelf op de foto te gaan, mag je ook een foto maken met zo’n teken van Pinksterfeest en een papier erbij waarop met hele duidelijke letters (!) jouw naam staat.) Doen jullie allemaal mee?
Ik ben heel benieuwd naar jullie foto’s!

Nog even samenvattend:
- Maak een foto van jezelf met één van de tekenen van Pinksterfeest
- Stuur deze foto uiterlijk 30 mei 17.00 uur naar mij door
- In de dienst op 1e Pinksterdag gaan we er samen over doorpraten.

Hartelijke groet, Ds. Adriaan Theunisse awjtheunisse@kliksafe.nl
terug