Geloven is een werkwoord Geloven is een werkwoord
Het is niet makkelijk om uit te leggen wat geloven nou precies is. Je geeft al gauw het antwoord in wat of waarin je gelooft. Of je geeft het antwoord hoe je het kunt zien hoe iemand gelooft, dan ga je naar de kerk enz. Maar hoe definieer je nou geloven zelf? Daar gingen we met elkaar over na denken.
Aan de hand van Genesis 12:1-5. Abram is de vader van de gelovigen. Toen we dit Bijbelgedeelte lazen zagen we dat Abram Gods stem hoort en ook gehoorzaamt vanwege Gods belofte. We spraken aan de hand van een brief hier over verder. Het is moeilijk om dingen los te laten in het leven, die we zo graag willen doen, om de Heer te volgen. Maar met de belofte in ons achterhoofd, wetend dat God ons iets moois beloofd waar het alleen maar beter is, lijkt deze stap toch voor sommige minder moeilijk.
Aan het einde deden we nog een spelletje waarin je op elkaar moet vertrouwen. Je steunt met je rug op andermans benen en zo vorm je een vierkant. Heel spannend want als er eentje instort valt iedereen om. Dit spel wilde ons laten zien dat we blind moeten vertrouwen op Gods belofte. Het was een mooie leerzame maar ook wel moeilijk avond.
terug