Geloven Geloven
Na de gezellige startzaterdag van een dag ervoor, begon ook Ad Fontes weer. Met z’n tienen aten we een veganistisch gerecht met rijst en als toetje vla. In de kerk hadden we het over het geloof. Dit onderwerp was aangedragen door iemand uit de groep en Adriaan had ervoor gekozen om het dan over Abraham te hebben, als ‘de vader van het geloof’ zoals hij wel genoemd wordt. We lazen uit Genesis 12 vers 1-9 over Abraham en uit Lukas 5 vers 27-32 over Levi die geroepen werd door de Here Jezus. In de nabespreking hadden we het over wanneer en hoe wij ons gelovig of geroepen voelen, maar ook over dat we het wel eens lastig vinden als anderen vragen naar ons geloof. Hoe identificeren we op zo’n moment de roep van God?

Zo kwamen we erachter dat we ons eigenlijk allemaal geroepen weten bij God, maar ook dat sommigen extra werden verwonderd over het geloof op vakantie, bijvoorbeeld in de natuur, maar ook door de stilte en het tot rust (kunnen) komen. Aan het einde hebben we een lied gezongen wat heel goed past bij dit gevoel.
Anderen zijn er zich juist extra bewust van in het dagelijks leven, bijvoorbeeld als er ritme en structuur is om bijvoorbeeld elke dag met Bijbellezen te beginnen. Ook hadden we het erover dat we graag getuigen van ons geloof tegenover anderen, maar dat het soms ook heel ingewikkeld kan zijn als iemand maar door blijft vragen en niet oprecht geïnteresseerd lijkt te zijn, maar alleen maar een weerwoord heeft in negatieve zin op dat wat jij zegt. Dan is het toch erg lastig, en worden we soms ontmoedigd.
Als afsluiter hebben we het lied ‘ik verlang naar Jezus’ gezongen, waarin we de Here loofden en waarin het gevoel van ontzag en verwondering over God werd onderstreept. ‘Heer U bent eindeloos mooi, U bent eindeloos mooi. Mijn hart getuigt, mijn ziel zingt uit, Heer, U bent oneindig mooi’.
terug