Benjamin 2019-2020 van start Benjamin 2019-2020 van start
Dinsdag 24 september is het zover... de Benjaminclub begint weer! Ben jij tussen de 9 en 12 jaar? Kom dan om 18.30 uur naar het jeugdhonk in het Hooge Pad in Beekbergen. De clubavond duurt tot 20.00 uur.
Eén keer in de 14 dagen komen we met een gezellige club jongens en meiden bij elkaar om samen te ontdekken wat de Bijbel ons te vertellen heeft. Daarnaast doen we nog heel veel actieve, spannende en leuke dingen op club. Heb jij een vriendje of vriendinnetje die ook graag wil komen? Superleuk!!! Neem ze gerust een keertje mee!
Wij hebben er weer heel veel zin in, jullie toch ook?! We hopen jullie dinsdag 24 september allemaal weer te zien!!!
Schrijf de andere clubavonden alvast in je agenda: 8 okt., 29 okt., 12 nov., 26 nov., 3 dec., 17 dec., 7 jan., 21 jan., 4 feb., 18 feb., 3 mrt., 17 mrt., 31 mrt., 3 en 4 april kamp en 7 april is de laatste avond van dit seizoen. Wij gaan er vanuit dat jullie ouders je brengen en ook weer komen halen.
Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij Jacoline Hietbrink (06-43683221) of Anja Welner (06-57160462).
 
Vriendschap Vriendschap
Op 16 april hadden we alweer onze laatste clubavond van dit seizoen. Eerst leefden jullie je buiten uit met een spel. We keken terug op een heel fijn clubkamp en spraken hierover na, onder andere over de bijbelverhalen die we hadden gelezen en besproken.
Knutselen blijven jullie erg leuk vinden en dus maakten we een vriendschapsbandje.
Deze avond namen we afscheid van Corné en Joëlle; bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid en inzet.We wensen jullie alle goeds en veel plezier bij de Gideonclub.
Namens de leiding willen we alle kinderen bedanken voor het fijne Benjaminclubjaar! We hopen tot ziens in september!
Veel groeten, Anja, Ans, Gijsbert en Jacoline
 
Doorgeven evangelie Doorgeven evangelie
Dinsdagavond 5 maart was weer een fijne clubavond. Samen gebeden voor mensen waarvoor jullie wilden bidden. Samen lazen we het verhaal van Lydia die ging geloven. ( Handelingen 16; 10-16). Zij ging anderen vertellen over Jezus en ze was gastvrij voor mensen.
Hoe kan jij / kunnen wij het evangelie doorgeven? ..........door de bijbel te lezen en er samen over te praten. Door zingen en bidden. Door gastvrij te zijn voor anderen.
Vanuit o.a. onze gemeente zijn Thomas en Cobie Roest met hun zoontje Tim als zendingswerkers naar Thailand gegaan. Zij willen daar de mensen vertellen over Jezus. Via enkele filmpjes (vlogs) kregen we een indruk over hun leven daar. Wij kunnen hen steunen door hen te laten weten dat we aan ze denken. Dit kan door voor hen te bidden en ook door b.v. post naar hen te sturen. Jullie hebben kaarten gemaakt met bemoedigende teksten.
We sloten af met een spel..........en jullie kunnen alvast gaan nadenken wat jullie op de bonte avond willen gaan doen. Ons kamp is n.l. al over een maand!!
Veel groetjes, Anja, Ans, Gijsbert en Jacoline
 
Delen in overvloed Delen in overvloed
"Delen in overvloed" was het thema van de clubavond op 19 februari. We luisterden eerst naar het verhaal; Matheus 25:31-46. Samen zochten we dit verhaal op in de bijbel; het Nieuwe Testament. Jullie bedachten allemaal iets wat je voor een ander zou kunnen doen. Waar ben je goed in? Deze talenten stopten we in een koffer. Over een tijdje komen we hierop terug........... wie heeft dan gedaan wat hij/zij heeft opgeschreven?! We keken naar een filmpje waarin kinderen en volwassenen in Columbia vertellen wat zij voor anderen doen. Het is opvallend dat mensen die zelf soms eigenlijk niets hebben toch delen met anderen! Met een knutselwerkje sloten we de avond af. Alvast een hele fijne voorjaarsvakantie voor alle kinderen en tot ziens! Veel groetjes, Anja, Ans, Gijsbert en Jacoline
 
Gideon Gideon
5 februari was er weer Benjaminclub in Het Hoogepad. Deze avond hadden we het over Gideon. Hoe een onbelangrijk iemand met een klein legertje grote dingen kan doen. Dit trokken we door naar de kinderen zelf. Je bent misschien klein en voelt jezelf soms misschien onbelangrijk, maar toch kun je met hulp van God soms grote dingen doen. Na het verhaal en de verwerking gingen we bingo spelen op een leuke manier. Jacoline las een verhaal voor over de leden van een orkest die hun instrumenten verloren onderweg naar een concert. In dit verhaal zaten allemaal getallen verstopt en als een getal voorgelezen werd, mocht je het afstrepen op de bingo kaart. Het was een gezellig eind van de avond en er werden veel prijsjes gewonnen.
 
Benjamin: Mijn naaste liefhebben Benjamin: Mijn naaste liefhebben
Dinsdagavond, 8 januari was de eerste clubavond in het Nieuwe Jaar. Fijn dat we weer kunnen verder gaan met de club. Deze keer is het thema; "Mijn Naaste liefhebben?"; leven met God en volgen van Jezus. Lukas 10; 25-35. Met behulp van vragen praatten we hierover. Voor wie ben jij een naaste? We kwamen er onder andere achter dat het vaak niet moeilijk is een naaste te zijn voor een vriend of familielid. Voor iemand die je niet kent en/of voor iemand waar je moeite mee hebt is het moeilijker. Wij krijgen van Jezus de opdracht een naaste te zijn voor anderen! Welke plek krijgt de ander van jou? We hebben daarna een hart gemaakt met behulp van ijzerdraad met daaraan strijkkralen geregen. Het hart van de liefde; je kunt voor iemand een naaste zijn door te dienen uit liefde. De volgende clubavond is op dinsdagavond 22 januari. Groetjes; de leiding.
 
Cadeautjes uitdelen Cadeautjes uitdelen
Op 4 december gingen we met de Benjamin-pieten op pad om cadeautjes rond te brengen. We begonnen de avond met zingen en gebed; jullie droegen verschillende gebedspunten aan zoals voor zieke familieleden of bekenden. 
Jullie verrasten verschillende ouderen met mooie surprise-cadeautjes en een gedicht. De mensen waren er blij en ontroerd mee. Her en der pepernoten strooien en een verrassingsbezoekje brengen. Het was weer een gezellige en mooie avond.
De volgende clubavond is 18 december, dan willen we samen Kerstfeest vieren.
 
Liefde is luisteren Liefde is luisteren
Op dinsdagavond 13 november kwamen we weer bij elkaar in het Jeugdhonk. Dit keer was het thema “Liefde is luisteren”. Bij navraag kwamen we er samen achter dat echt luisteren vaak moeilijk is: vooral als het verhaal je eigenlijk niet zo boeit en vaak willen we zelf zo graag ons eigen verhaal vertellen. In het Bijbelgedeelte ging het hier ook over; Lukas 10;38-42, over Maria die zittende aan de voeten van Jezus zijn voeten wast. We zongen hier een lied over. Maria luisterde echt naar Jezus en ze vond het ontzettend fijn om in zijn nabijheid te zijn. Martha daarentegen nam niet de tijd om naar Jezus te luisteren, ze vond dat ze van alles moest doen. Gaat het bij ons ook vaak niet zo? Gunnen wij ons de tijd om echt te luisteren naar Jezus, of zijn andere zaken belangrijker?!
Na dit bijbelthema gingen we knutselen en was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was wederom een fijne en gezellige avond.
 
Benjamin van start Benjamin van start
Dinsdag 25 september is het zover... de Benjaminclub begint weer! Ben jij tussen de 9 en 12 jaar? Kom dan om 18.30 uur naar het jeugdhonk in het Hooge Pad in Beekbergen. De clubavond duurt tot 20.00 uur. Eén keer in de 14 dagen komen we met een gezellige club jongens en meiden bij elkaar om samen te ontdekken wat de Bijbel ons te vertellen heeft. Daarnaast doen we nog heel veel actieve, spannende en leuke dingen op club. Heb jij een vriendje of vriendinnetje die ook graag wil komen? Superleuk!!! Neem ze gerust een keertje mee!
De contributie zal dit jaar gewoon weer 12,50 euro zijn. Dit bedrag graag overmaken vóór 1 december op IBANnummer NL 87 RABO 0306 0000 24 t.n.v. Jeugdraad Beekbergen/Lieren o.v.v. Benjamin + jouw voor- en achternaam.

Wij hebben er weer heel veel zin in, jullie toch ook?! We hopen jullie dinsdag 25 september allemaal weer te zien!!! Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij Jacoline Hietbrink (06-43683221) of Anja Welner (06-57160462).

Schrijf de andere clubavonden alvast in je agenda: 9 okt., 30 okt., 13 nov., 27 nov., 4 dec., 18 dec., 8 jan., 22 jan., 5 feb., 5 mrt., 19 mrt., 2 april, 5 en 6 april kamp en 16 april is de laatste avond van dit seizoen. Wij gaan er vanuit dat jullie ouders je brengen en ook weer komen halen.