Catechisatie Catechisatie
De brief van Jeremia aan de Israëlieten in de Babylonische ballingschap. Ook wij worden door die brief opgeroepen om ‘de vrede te zoeken’ voor onze klasgenoten, onze medesporters, huisgenoten, enzovoort. Met een groet, een stukje aandacht, door vriendelijkheid bijdragen dat zij ‘opbloeien’. Voor ze bidden!
De ophef over de kerkdiensten in Staphorst. Nieuwe coronamaatregelen van de regering. Samen hebben we nagedacht wat we onze kerkenraad zouden adviseren om te doen.
Daniël en zijn vrienden aan het hof van de koning van Babel. Heel hun identiteit als kind van God wordt weggeveegd. Ze krijgen Babylonische namen, Babylonisch onderwijs en Babylonisch voedsel. Moedig hoe Daniël en zijn vrienden met takt en vastberadenheid blijven vasthouden aan God en Zijn geboden. We hebben samen nagedacht hoe dat voor ons eruit ziet in moeilijke situaties.
Zomaar een greep uit de onderwerpen waar we in dit nieuwe seizoen alweer over gesproken hebben. Fijn om te merken hoe iedereen meedoet!
De komende weken willen we verder gaan met het bespreken van nieuwe onderwerpen. Om zo samen te groeien in het geloof. Alleen op 2 en 3 november, in de week van dankdag, is er geen catechisatie. We hopen dat jullie die woensdagavond naar de kerk komen of thuis met elkaar de dienst zullen meemaken.
Ds. Theunisse
 
terug