Bijzondere tijd Bijzondere tijd
Wat een rare tijd! De meeste van jullie kunnen niet naar school. De kerkdienst thuis meekijken. Het Hoogepad dicht. Catechisatie door middel van een groepsgesprek via internet. Vreemd, vreemd, vreemd.
Aan de andere kant ook wel weer mooi dat we op deze manier contact kunnen houden. We kunnen nu toch als groep weer even van elkaar horen hoe het gaat en samen de Bijbel lezen. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Ook met corona. Komt dat bij God vandaan? Of niet? Zo ja, hoe dan? Wat wil de Here daar dan mee? Ons straffen? Ons iets leren? Of moet je dat helemaal niet zo zien?
In elk geval hebben we via videobellen samen in de Bijbel in Lukas 5 gelezen dat Jezus een man met huidvraat aanraakt. We leren ervan dat de Here Jezus ook in onze tijd-van-corona echt bij ons is. Hij laat ons niet in de steek! En: wij mogen juist in deze tijd ook onze hand uitsteken naar anderen. Nee, niet letterlijk, natuurlijk! Houd 1,5 meter afstand!! Maar figuurlijk. Met een kaartje of een telefoontje laten weten dat je om iemand geeft. Een boodschapje doen voor iemand die bang is om zelf naar de winkel te gaan. Dat soort dingen. O zo belangrijk.
De catechisaties gaan gewoonlijk door tot aan Pasen. Dat zou betekenen dat maandag 6 april en dinsdag 7 april de laatste catechisaties zijn. We zullen in de groepsapp nog wel samen overleggen of jullie misschien nog langer door willen gaan. Er is nu toch geen voetbal, volleybal, zwemmen of wat dan ook.
Eén ding in elk geval níet vergeten:
Hoe wonderlijk mooi is Uw eeuwige Naam;
verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan;
waar ik ben bent U, wat een kostbaar geheim;
Uw Naam is ‘IK BEN’ en ‘IK ZAL ER ZIJN!

Ds. Theunisse
terug