Bijna klaar voor vertrek! Bijna klaar voor vertrek!

Vertrek
De laatste acties afgerond, het geld bijeengeschraapt, inentingen gehaald, paspoort verlengd en de paklijst in je mail… Oekraïne komt eraan! Deze zomer vertrekken achttien jongeren en acht leiding en een tolk naar Oekraïne toe, om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Zondag 7 juli hebben we een afscheidsdienst gehad in Lieren, zondag 14 juli een uitzendingsdienst in Beekbergen. Zaterdag 20 juli vertrekken we om 09.00 uur, we stappen dan voor de komende 24 uur de bus in. U bent van harte uitgenodigd om ons uit te zwaaien!

Wie gaan er mee?
We zullen naar Oekraïne gaan met elf meiden en zeven jongens. De meiden zijn Elise, Kim, Suzan, Iris, Laura, Marissa, Marije, Nienke, Anne, Maaike en Hanneke. De jongens zijn Thomasz, Thomas, Bart, Jan Peter, Berend, Mattias en Wiebe. De leiding bestaat uit Gert Jan, Anjo en Gerda, Hennie, Anja, Jeroen, Wouter en Maarten. We hebben ook een tolk bereid gevonden om met ons mee te gaan. Zij spreekt Nederlands en Oekraïns en zal ons de volle twee weken bijstaan.

Contact!
We kunnen ons zo voorstellen dat u het leuk vind om tijdens onze reis af en toe eens wat van ons te horen of te lezen. We zullen proberen om weer de website bij te houden, www.jeugdpknbeekbergen.nl en daar af en toe een stukje of wat foto’s op te plaatsen. Houd de website dus in de gaten! U kunt gebruik maken van het gastenboek op de website om iets tegen ons te zeggen. Net als vorige keer zullen we de reacties op het gastenboek af en toe voorlezen tijdens het avondeten. Leuk als u hier gebruik van maakt! Bij calamiteiten of andere bijzonderheden kunt u contact opnemen met Jeroen Haijes, tel. nr. 06-50580629.

Werkzaamheden
Wat gaan we ook alweer doen? In eerste instantie de contacten warmhouden met onze Oekraïnse vrienden en vriendinnen. We gaan weer met ze spelen, volleyballen en natuurlijk ook klussen. Muurschilderingen in het internaat, op de school, schilderen in het ziekenhuis, voedselpakketten uitdelen, eventueel meewerken aan de verdere ontwikkeling van het sociaal hotel. Waarschijnlijk is het zo, dat wanneer we daar zijn, er ineens veel meer of hele andere dingen te doen zijn. We laten ons dus ook een beetje verrassen! Achteraf laten we u uiteraard weten wat we allemaal hebben meegemaakt en hebben gedaan.

Ontspanning
Natuurlijk gaan we ook een supertoffe tijd hebben met elkaar. In de avond kunnen we lekker met elkaar kletsen en leuke dingen doen, volleyballen en voetballen. Op zaterdag gaan we een dagje naar L’viv, op zondag mogen onze mannen weer voetballen tegen het jeugdteam van L’viv… we hopen op een betere score dan 10-1! Ook de zeskamp komt waarschijnlijk weer terug en op zondagochtend hebben we met elkaar een dienst. We hebben er onwijs veel zin in!

Terugkomst
Zaterdag 3 augustus is het allemaal weer afgelopen. Vrijdag de 2e vertrekken we vanuit Oekraïne en ongeveer 24 uur laten rijden we de Papenberg weer op. Het zou leuk zijn als u dan aanwezig zou kunnen zijn, al weten we nog niet precies hoe laat we terug zullen zijn, we schatten rond een uur of 10.00. We zullen u zoveel mogelijk op de hoogte proberen te houden, onder andere ook via de website.

terug