Abraham Abraham
Zondag 4 november hadden Diego en Adriaan (en Martine) voor ons een heerlijke maaltijd gemaakt met bietensalade, aardappelparten uit de oven en hamburgers. Na het nuttigen van de maaltijd gingen we naar de kerk voor alweer de 3e Brondienst.
Net als in de 2e brondienst ging het over Abraham. Deze keer stond het gedeelte centraal waarin Abraham gevraagd wordt Izak te offeren. Het thema van de dienst was dan ook: "Geloof, als het getest wordt". In de preek en de bespreking na afloop werd nagedacht over deze voor ons gevoel toch vreemde geschiedenis. Geloof vraagt soms dingen van ons die we niet verwachten. Ondanks dat we het soms niet begrijpen vraagt God van ons dat we hem gehoorzamen en hem op de eerste plek zetten. We mogen erop vertrouwen dat als we op God vertrouwen de Here zal voorzien. En dat als God ons op de proef stelt, Hij bij ons is en met ons meegaat.
In de bespreking hebben we stilgestaan bij hoe wij naar deze geschiedenis kijken en op welke manier God ons soms op een weg zet waarvan we niet van te voren weten hoe het af zal lopen. Het was een goede avond.
De volgende brondienst is DV zondag 24 november. Tot dan? Gijsbert van Duijvenboden.
terug