Abraham Abraham
Op zondag 6 oktober was de 2e brondienst. We waren met een grote groep en hebben samen een pasta gegeten. Dit moest nog in de oven, maar de koks kwamen erachter dat die niet in het Hogepad aanwezig was. Dus moest het eten ingepakt worden in aluminiumfolie en handdoeken. Gelukkig was het eten nog warm bij aankomst en hebben we met elkaar een goede maaltijd gehad. Ook hadden we een heerlijk toetje van chocola en fudge. In de dienst werd er verder ingegaan op de geschiedenis van Abraham. Daarbij lag de focus op ‘het geloof en je dagelijks leven’. Tijdens de nabespreking drong het besef pas door hoe verwonderlijk het eigenlijk was, dat Abraham alles achter liet en op reis ging omdat God hem dat geboden had. Zouden wij dat ook kunnen? Zouden wij alles en iedereen achter kunnen laten van ons ‘fijne leventje’ hier in Nederland? Abraham deed het wel, zo sterk was zijn geloof! Hier kunnen wij een voorbeeld aan nemen.
Ook hebben we met elkaar het offeren besproken. Abraham bouwde altaren en bracht offers aan God. Wij hoeven in onze tijd niet meer letterlijk te offeren. Offeren betekent letterlijk: iets aanbieden aan God. Wat kunnen wij aanbieden aan God? Hierbij hoeft niet alleen gedacht te worden aan geld. Zo kan je bijvoorbeeld je talenten, tijd of energie offeren aan God. Dit hebben we besproken door dit aan elkaar te vragen tijdens de preekbespreking.
Ten slotte zijn we allemaal, net zoals Abraham, op reis naar het nieuwe Jeruzalem. Vergeet daarbij nooit je eindbestemming, wees bereid om offers te brengen. Zeker de dingen die je van de eindbestemming afhouden. Maar onthoudt: God reist met je mee!
terug