Bijna zover ... Bijna zover ...
Wanneer ik dit schrijf zijn we nog bezig met de voorbereiding van het Pannenkoekenrestaurant. Als u dit leest, heeft u daar hopelijk al van genoten. En dan zijn de acties voorbij en bereiden we ons voor op de reis. Na de gezellige barbecue van 14 juni, hebben we nog een laatste informatie-avond op 5 juli. Daarna voorzichtig volleyballen, de uitzwaaidienst op 21 juli en het vertrek op 27 juli.
Na 1,5 jaar van voorbereiding kijken we ernaar uit om in Sighet aan de slag te gaan met een paar woningen voor jongeren met een verstandelijke beperking. We zullen daken renoveren en muren isoleren. Tevens hopen we het interieur op te kunnen knappen. En natuurlijk genieten van alle ervaringen die we op gaan doen tijdens onze lange ritten en tijdens ons verblijf in Roemenië. We zullen u op de hoogte (proberen te) houden via de website van de kerk en via Facebook. De afgelopen 1,5 jaar heeft u ons gesteund bij onze acties, door uw betrokkenheid en met gulle gaven. We hopen dat u ook tijdens onze reis aan ons denkt en voor ons bidt.
Namens alle jongeren en leiding, Frans Hietbrink
 
Zeer geslaagde High Tea Zeer geslaagde High Tea
Zondag 26 mei was het zover: de op een na laatste actie ten behoeve van de Jongerenreis 2019 stond op de agenda. We hebben we ons best gedaan om er een fantastische High Tea van te maken, en dankzij de ongeveer 100 mensen die iets lekkers zijn komen eten is het een onvergetelijke ochtend geworden. Het was droog weer, de tuin van de familie Theunisse was ingericht als een enorm terras, de tafels stonden overvol met lekkernijen en er stond een lange rij vrolijke mensen te wachten tot ze konden beginnen met snoepen. Heel hartelijk dank voor uw gezelligheid en natuurlijk ook voor uw bijdrage! We hebben met € 758,50 een mooie opbrengst weten op te halen in onze collectebus en bijna nog belangrijker: we hebben heel veel positieve reacties en lieve woorden gekregen, erg leuk om te horen! Tot snel, hartelijke groeten van alle jongeren en leiding.
 
Pannenkoekenrestaurant Pannenkoekenrestaurant
Komt u ook langs op zaterdag 22 juni. Eerst rondsnuffelen tussen alle mooie en bijzondere spullen die "De Schuur" te bieden heeft. Genieten van koffie, thee of limonade en goed gezelschap in afwachting van de heerlijke pannenkoeken die wij gaan uit serveren op het gezellige terras. U bent van harte welkom op zaterdag 22 juni van 11.30 tot 13.30 op het terras van "De Schuur", Molenvaart 5, Lieren. Een leuke manier om ons op weg te helpen naar Sighet.
Namens de organisatie van de Jongerenreis 2019, Frans Hietbrink
 
High tea op 26 mei High tea op 26 mei
Op zondag 26 mei staat er een heerlijke actie op het programma: de bekende en zeer gewaardeerde High Tea. Het is alweer de op één na laatste actie om geld in te zamelen voor de jongerenreis van 2019. Ongeveer 2 maanden na deze high tea zijn we met 21 personen onderweg naar Sighet in Roemenië. We gaan daar woningen van gehandicapten opknappen door de dakplaten te vervangen en muren te isoleren. De bouwmaterialen die we daarvoor aanschaffen betalen we van het geld dat we met de acties ophalen. De begroting is bijna rond, maar we hebben nog wel een flinke bijdrage nodig.
Daarom nodigen we iedereen uit om na afloop van de ochtenddienst een kopje thee (koffie mag ook) te komen drinken met wat lekkers erbij.
Bij goed weer zitten we op het grasveld in de tuin van de pastorie, bij regen zitten we in Het Hogepad. De jongeren en de leiding hebben allerlei lekkernijen gemaakt: van zoet tot hartig, van overbekend tot verrassend, van calorierijk tot glutenvrij. We beloven dat het heerlijk zal smaken.
Kunnen we op uw/jouw bijdrage rekenen? Tot dan!
Namens de voorbereidingsgroep, Jaco Buurman en Roelof Jan van Ark.
 
Informatie (-avond) Informatie (-avond)
Op 12 april hebben we op een geslaagde informatie-avond met (bijna) alle deelnemers (jong en oud) en veel familieleden stil gestaan bij de voorbereidingen.
Na ruim een jaar van actie-voeren staat de teller inmiddels op ruim € 9.500, waarbij de Oudijzeractie een uitschieter is met € 3.500 tot nu toe.
We gaan dus zeker VERDER met de OUDIJZERACTIE.
Aangevuld met de € 4.000 die de vorige groep voor ons achter liet en onze eigen bijdragen van € 7.000 dachten we een mooi eind op weg te zijn.
De week voor 12 april was onze contact-persoon in Roemenië om onze projectplannen verder uit te werken. We gaan aan de slag met een paar woningen voor jongeren met een verstandelijke beperking. We zullen daken renoveren en muren isoleren. Tevens hopen we het interieur op te kunnen knappen. De projectkosten komen met € 7.500 hoger uit dan we oorspronkelijk gedacht hadden.
Dankbaar dat onze plannen nu concreet zijn, kunnen we ook dankbaar zijn voor ander nieuws: de Stichting Jeugdwerk uit Arnhem is opgeheven en heeft een deel van haar vermogen ter beschikking gesteld aan onze jongerenreis. Het mooie bedrag van € 7.500 werd op onze bankrekening bij geschreven. Hiermee kunnen we zowel onze reis in deze zomer, als toekomstige activiteiten, een stevige steun in de rug geven.
De komende maanden zult u nog van ons horen en zien, bijvoorbeeld tijdens de High Tea op 26 mei en het Pannekoekenrestaurant op 22 juni. 
Namens alle deelnemers, Frans Hietbrink
 
Terugblik Italiaanse avond Terugblik Italiaanse avond
De Italiaanse avond voor de hulpreis naar Roemenië was een fantastische avond. De jongeren en de leiding hebben de handen uit de mouwen gestoken om er een top avond van te maken (doel 1 gehaald: teambuilding). We hebben geweldige reacties gekregen van de 31 gasten (doel 2 gehaald: bijdrage aan gemeentevorming). En dankzij hun gulle bijdragen hebben we ongeveer € 750 opgehaald (derde doel ook ruim gehaald). De komende periode gaan we langzaamaan ons op de reis voorbereiden, maar we hopen jullie nog te ontmoeten tijdens de High Tea op 26 mei en het Pannenkoekenrestaurant op 22 juni.
 
Italiaanse avond op 16 maart Italiaanse avond op 16 maart
Op zaterdagavond 16 maart organiseren wij, de jongeren en leiding van de jongerenreis 2019, een Italiaans restaurant. Dit is een van onze laatste acties om geld op te halen voor de reis die wij aankomende zomer gaan maken naar Roemenië. De avond staat volledig in het teken van Italië. We zullen u verrassen door de klassieke Italiaanse gerechten die door onze kok vers voor u worden klaargemaakt.

Wij geven een iets andere draai aan onze actie dan u gewend bent van onze voorgaande acties. Deze actie wordt daarom exclusiever en zal maar 40 plaatsen beschikbaar hebben. De kosten zullen dan ook iets hoger liggen, namelijk €20,- en voor de kinderen t/m 12 €12,50. Alcohol en frisdrank zijn verkrijgbaar tegen een gering tarief en ook bieden wij een bijpassend wijnarrangement aan voor €7,50 p.p.

U kunt u opgeven via met het aantal personen waarmee u wilt komen.

Namens de deelnemers aan de Jongerenreis van harte aanbevolen.
 
Bingo-avond - verslag Bingo-avond - verslag
Op zaterdagavond 2 februari organiseerden de jongeren van de aankomende jongerenreis een bingoavond voor jong en oud! De Wilmazaal was afgeladen vol met deelnemers in alle leeftijdscategorieën. Er waren twee tafels gevuld met prijzen die door ondernemers uit Beekbergen en Lieren ter beschikking waren gesteld. Na 3 rondes waren er nog zoveel prijzen over, dat we een vierde ronde in hebben gelast. Mede daardoor liep de opbrengst op naar het mooie bedrag van € 569,40.
 
Bingo-avond Bingo-avond
2019 is begonnen. Het jaar waarin we met een groep enthousiaste jongeren en leiding naar Roemenië gaan. Op zaterdagavond 2 februari organiseren de jongeren van de aankomende jongerenreis een bingoavond voor jong en oud! Meer informatie treft u elders in dee Kerkklanken aan. Namens de deelnemers aan de Jongerenreis van harte aanbevolen.
 
Update jongerenreis Update jongerenreis
Tijdens een tweeweekse reis voor en met een groep van ongeveer vijftien jongeren tussen de 17 en 25 jaar bieden we hulp aan lokale mensen in de vorm van bouw- en kluswerkzaamheden, kinderwerk, voedselpakketten en persoonlijk contact. Dit doen we vanuit drie kernthema's: samen geloven, samen werken en samen zijn. 

Het doel van de reis in 2019 is Sighetu in Roemenië. Samen met de stichting Ajuta uit Apeldoorn gaan we enkele socio-woningen opknappen: isoleren, sauzen en schilderen. Daarnaast zullen we samen met de bewoners enkele activiteiten uitvoeren om ze een fijne dag te bezorgen. De bewoners zijn jongeren met verstandelijke beperkingen, de meesten worden al sinds hun vroege jeugd ondersteund vanuit Ajuta.
 
Stamppotrestaurant Stamppotrestaurant
Tafels voor 72 gasten mooi gedekt. Pannen gevuld met soep, worsten, hutspot, zuurkool en boerenkool. Een tafel vol met diverse dranken. Een enthousiaste groep jongeren en leiding (en partners) gekleed in zwart en wit en een boerenzakdoek. We stonden om zes uur klaar voor onze gasten. Vier uur later keken we terug op een geweldige avond. De soep was voor niet iedereen erg warm bij het uitserveren, maar verder alleen maar complimenten, ook voor het ijs met slagroom en rood fruit.
Na aftrek van de kosten konden we ruim € 700 bijschrijven op onze rekening. Weer een stap verder op weg naar Sighetu (waar we meer over schrijven bij de oud-ijzeractie). 
Namens de deelnemers aan de Jongerenreis dank voor deze geweldige avond.
 
Reisbestemming bekend Reisbestemming bekend
Jongerenreis 2019 gaat naar ..... Sighetu in Roemenië.

Het jaar 2018 is bijna voorbij en was voor ons een spannend jaar. Met een nieuwe groep leiders en met een (deels) nieuwe groep jongeren hebben we met veel energie onze activiteiten opgepakt. Met traditionele acties als High Tea en Pannenkoeken, maar ook nieuwe acties als Oudijzeractie, hebben we meerdere doelen kunnen bereiken: bijdragen aan het gemeentezijn, zichtbaar zijn als deelnemers aan de reis en het vullen van onze kas. Hiermee zullen we ook in 2019 doorgaan. 
De afgelopen maanden zijn we op zoek gegaan naar een bestemming voor onze reis, nadat we hoorden dat de gedachte bestemming in Oekraïne niet meer mogelijk was. Een zoektocht die we samen met de Diaconie hebben gemaakt langs verschillende lijnen, variërend van volledig zelf iets opzetten tot en met het aansluiten bij een professionele reisorganisatie.
We gaan naar Roemenië in de omgeving van Sighetu. De Apeldoornse stichting Ajuta voert hier meerjarige projecten uit, waar wij goed op aan kunnen sluiten. Deze stichting is voortgekomen uit een project van Groot Schuylenburg en richt zich op kinderen (en jongeren) met een verstandelijke beperking en op mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. In een volgend nieuwsbericht willen we meer informatie geven over het exacte doel van onze reis.
Als u dit leest zijn de bloembollen waarschijnlijk al in de grond en heeft u kunnen genieten van ons stamppottenrestaurant. Uw oud ijzer is nog steeds van harte welkom en we kijken uit naar 2019: een jaar van voorbereiden en van reizen.
 
Bloembollen Bloembollen
Ook dit jaar houden we weer een bloembollenactie! En we zijn al van start! Bestel snel bloembollen of -zaden voor spotprijzen! Voor in je eigen tuin, woonkamer of geef ze cadeau!. Geef de naam van de verkopend jongere door, want de beste verkoper wint de "bollenbattle" en krijgt een leuke prijs! (Of vermeld: "Algemeen").  Bestellen kan tot 27 oktober! (voor meer informatie zie flyer)
 
Vooruitblik Vooruitblik
We gaan hard werken om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. We gaan verder met de Oudijzeractie, we organiseren een filmavond op 27 oktober, we gaan bloembollen verkopen en op een avond in november organiseren we het welbekende stamppotrestaurant. 

Hier kunnen we helaas nog weinig over melden. Deze week hebben we gehoord dat het niet mogelijk zal zijn om de werkzaamheden in het Roma-kamp in Oekraïne een vervolg te geven. We zijn nu hard op zoek naar een alternatief doel voor onze reis. We hopen daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.
 
Terugblik Terugblik
We kunnen terug kijken op een mooi voorjaar: Trappen & Happen met barbecue (deels gesponsord door slager Jansen), een High Tea, Smoothies op een festival, Pannenkoeken bakken bij de Schuur (met spek van slager Wilbrink, beslag van Deka en koffie van de Schuur), Veluwse Markt en de gestarte Oudijzeractie. We voelen ons gesteund door de gemeente en groeien als groep, jongeren en leiding. Met de acties zijn we vanuit de kerk zichtbaar in het dorp en hebben we inmiddels € 4.000 bij elkaar gebracht.
 
High Tea High Tea
Op zondag 3 juni organiseren de jongeren die zich voorbereiden op de Jongerenreis 2019 voor u een overheerlijke high tea, in aansluiting op de ochtenddienst. We hopen dat u in een heerlijk zomers zonnetje in de schitterende pastorietuin aan de Dorpstraat 33 in Beekbergen kunt komen genieten van de vele lekkernijen die de jongeren voor u hebben klaargemaakt. Er zal gelegenheid geboden worden om een vrijwillige bijdrage te schenken, die bijdraagt aan de spaarrekening die we aan het vullen zijn om in de zomer van 2019 weer af te kunnen reizen naar een plek om daar onze handen uit onze mouwen te kunnen steken voor onze medemens. Als u meer wilt horen over onze plannen, spreek dan één van ons aan, dan vertellen we u er graag over. We zien er naar uit om u op zondag 3 juni te ontmoeten!
 
Trappen en Happen Trappen en Happen
Op zaterdag 21 april was de eerste actie van de nieuwe groep die de jongerenreis van 2019 aan het voorbereiden is, nl: Trappen en Happen. Wat hadden we een geluk met het prachtige weer! Na een kopje koffie of thee gingen de fietsers op pad voor een mooie tocht door de bossen en over de heide. Het blijft een prachtige omgeving bij Radio Kootwijk en Hoog Buurlo, zeker met de natuur in het mooie verse groen van het voorjaar. Ook kregen de fietsers een lijst met vragen en een puzzel mee, die nog wel wat hersenen deed kraken. Bij terugkomst lagen de hamburgers en worsten al klaar op de barbecue en kon iedereen meteen aanschuiven voor een smakelijk broodje. Heerlijk in de zon met zijn allen nog even nagenieten van een geslaagde middag. De actie heeft ongeveer 250 euro opgebracht, dus het begin is er! Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om mee te fietsen, maar wilt u toch nog bijdragen, dan kan dat op rekening NL 46 RABO 0149 5213 32 t.n.v. Diaconie NH Gemeente inzake Jongerenreis. Alle deelnemers bedankt en voor iedereen: tot ziens bij de volgende actie!
 
Bloembollen Bloembollen
Ook dit jaar houden we weer een bloembollenactie! En we zijn al van start! Bestel snel bloembollen of -zaden voor spotprijzen! Voor in je eigen tuin, woonkamer of geef ze cadeau!. Geef de naam van de verkopend jongere door, want de beste verkoper wint de "bollenbattle" en krijgt een leuke prijs! (Of vermeld: "Algemeen").  Bestellen kan tot 27 oktober! (voor meer informatie zie flyer)
 
Jongerenreis 2019 Jongerenreis 2019
Na de geslaagde jongerenreis 2017 is het even stil geweest. 
De leiding is om diverse redenen gestopt. Wij zijn hen dankbaar voor al het werk dat zij verricht hebben. Inmiddels is er een nieuw team aan het ontstaan. Op 21 februari zijn zij bij elkaar gekomen om plannen te maken, geadviseerd door Anjo Ooms die heeft aangegeven graag betrokken te willen blijven. Op zaterdagavond 10 maart zal om 20.00 uur een eerste avond voor en met jongeren georganiseerd worden. Wij hopen dat dit een heel gezellige avond wordt en dat we u binnenkort meer over de concrete plannen te kunnen vertellen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Frans Hietbrink, 06-18600566 of .